У току су радови на реконструкцији капеле у месној заједници Барич. Грађевинске радове обишао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Овом приликом најављено је да ће гробље у месној заједници Барич прећи у надлежност Јавног комунаног предузећа ”Обреновац” до краја јуна текуће године.

– Задатак комуналних предузећа и Градске општине Обреновац је пре свега да оспособе капелу. Наиме, неопходно је обавити комплетне грађевинске радове, водоинсталатерске радове, повезивање на канализациону мрежу, ограђивање парцеле, а очекујемо да ће у наредном периоду започети радови на изградњу опсега на парцели која се налази иза капеле. Са изградњом опсега, Јавно комунално предузеће почеће да врши услугу схрањивања у месној заједници Барич – навео је директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” Милан Марошанин.

ПД ”Про Тент” Градској општини Обреновац и Јавном комуналном предузећу ”Обреновац” помогло је у извођењу радова.

– Имамо добру сарадњу са компанијом ”Про Тент”. Захвалио бих директору компаније Слободану Вујичићу који нам излази у сусрет када је реч о радовима широм оппштине Обреновац. Јуче смо започели радове на изградњи моста на каналу Купинац, а извођач ових радова управо је ПД ”Про Тент”. Одличну сарадњу са овом компанијом, наставићемо и убудуће – реко је Станојевић.

Овом приликом речено је да је на иницијативу Савета месне заједнице Барич у току припрема терена за проширење гробља у овој месној заједници.