Отворена је сезона купања на бањском купалишту ”Цевка”. ”Цевка” ће бити отворена за посетиоце сваког дана у периоду од 8.00 до 20.00 сати. Овај бањски комплекс посетио је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Директор Дома здравља Обреновац Милош Пековић говорио је о лековитим својствима обреновачке бање.

– Лековита сумпорна вода у Обреновцу доступна је свима. Доказано лечи кожна обољења, псоријазу, екцем и разне дерматозе, а уз то има и своје тремалне ефекте. Вода у комбинацији са Сунцем и топлотом делује на реуматска обољења. Овај простор је заиста прелеп, тушеви су уређени, базени су чисти и доступни свима, а сматрам да бисмо сви требали више да промовишемо и ценимо то што имамо – рекао је Пековић.

Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац”  Душан Митровић истакао је да је све спремно за почетак нове сезоне купања на ”Цевки”.

– На овом купалишту, имамо 21 туш, такође и два базена. Грађани су већ дошли првог дана по отварању ”Цевке”. Замолио бих грађане, да чувају ”Цевку”, јер је то њихово, а ми смо у служби одржавања, те је циљ да заједно очувамо овај комплекс који је јединствен и изазива одушевљење свих који посете ово купалиште, пре свега јер је бесплатно коршћење, а и сам пројекат ”бање на отвореном” је посебан и као такав изазива одушевљење посетилаца –  навео је Митровић.