Започети су радови на проширењу гробља у месној заједници Дрен. Радови су почели на иницијативу мештана, а у сарадњи са Саветом месне заједнице и Градском општином Обреновац. Грађевинске радове обишао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Из Савета месне заједнице Дрен наглашавају, да ће се овом приликом преуредити 20 ари земљишта, те да ће у наредном периоду бити ограђен простор новог и старог гробља.

Јавно комунално предузеће ”Обреновац” и ПД ”Про Тент” заједничком акцијом уклониће дивљу депонију са простора који је предвиђен за прошиење гробља у месној заједници Дрен.

– Ова парцела која ће у наредном периоду бити преуређена даје се на коришћење месној заједници Дрен за погребне услуге. ЈКП је до сада у овој години очистило преко 23 дивље депоније , што је преко 2.100 тона смећа. Очекујемо да ћемо до краја ове године очистити све дивље депоније, а овом приликом поручио бих суграђанима да смеће одвозе на градску депонију, како не бисмо правили додатне трошкове Градској општини Обреновац – рекао је директор Јавног комуналног предузеће Милан Марошанин.

Најављено је да ће радови на уређењу парцеле поред гробља у месној заједници Дрен бити завршени до краја текуће радне недеље.