Градска општина Обреновац годинама уназад реализује програм подршке најбољим студентима. Наиме, студенти са територије општине Обреновац имали су прилику да аплицирају на објављен конкурс за оствривање права на студентске награде. Данас је у новој згради Библиотеке ”Влада Аксентијевић” најбољим студентима који су поднели пријаве на објављен јавни позив уручен први део студентских награда. Награде студентима уручили су председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић, председник Комисије за образовање Драган Блажић и начелник одељења за информисање Борис Богдановски.

На овогодишњем конкурсу  50 најбољих студената остварили су право на новчану студентску награду у износу од 72.000 динара.

Награђен је успех студената са различитих факултета, а овом приликом студенти су истакли, да им је важно да Градска општина Обреновац увиђа значај улагања у образовање и програме подршке намењене студентима.

Станојевић је нагласио, да је важно радити на реализацији програма подршке студентима, јер како каже они ће креирати будућност општине.

– Млади људи треба да остану у Обреновцу, важно је да им понудимо квалитетну инфраструктуру, установе које ће задовољити потребе родитеља и деце. Младима пружамо додатне подстицаје да остварују још боље резултате у будућности, а на тај начин заједници гарантујемо образоване људе који ће својим стечним квалификацијама и знањем допринети развоју општине Обреновац – навео је Станојевић.

Он је овом приликом најавио и реализацију програма ”Матурско лето”.

– Студенти који нису остварили право на новчане награде, имаће прилику да отпутују на бесплатно летовање – рекао је Станојевић.

Други део студентских награда, најбољим студентима биће уручен у августу текуће године.