Градска општина Обреновац и ЈКП “Топловод” донирали су данас основној школи у Трстеници неопходна наставна средства. Школа је од данас богатија за две модерне беле табле, потпуно обновљену опрему за обављање наставе физичког васпитања (лопте,вијаче, конопци) и друга неопходна наставна средства.

Према речима председника општине Обреновац Мирослава Чучковића данашња акција је само наставак сличних активности које спроводе општина Обреновац и ЈКП “Топловод”.

– Већ следеће недеље смо у истуреном одељењу грабовачке основне школе, и свака школа ће добити адекватну помоћ општине Обреновац, у зависности од тога шта им је неопходно. Једини предуслов за успешно развијање наше општине је образовање и улагање у исто и ми ћемо се максимално трудити да помогнемо школама на нашој општини – казао је Чучковић.

Председник Савета месне заједнице Трстеница Живорад Павловић је рекао да је први задатак новог Савета месне заједнице био да се обнове наставна средства у овој школи.

– Деца су током зимовања рекла представницима општине шта им је неопходно и успели смо да им то набавимо. У плану је да се у школи изгради котларница и уведе централно грејање како би следећу зиму ђаци дочекали у топлим учионицама – најавио је Павловић.

Директор ЈКП “Топловод” Борис Ивковић истакао је да је друштвена одговорност приоритет овог предузећа.

– Ове године смо предвидели да наш законом предвиђен буџет за донације буде окренут образовању. Ја сам јако задовољан што на овакав начин помажемо пре свега најмлађе, јер су они будућност нашег града – казао је Ивковић.

Учитељице ове основне школе су изразиле захвалност на донацијама и нагласиле да ће им нова наставна средства олакшати  и унапредити наставу у школи. 

{youtube}29H-FFfEKtg{/youtube}