Данас је у присуству представника Градске општине Обреновац и Града Београда свечано отворен новоизграђен објекат вртића ”Колибри” у месној заједнци Барич. У новом објекту вртића ”Колибри” моћи ће да борави више од 200 деце, а изградњом овог објекта смештајни капацитети Предшколске установе ”Перка Вићентијевић” биће већи, те ће већи број деце са територије општине Обреновац добити прилику за упис у вртиће.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић истакао је да је нови објекат вртића ”Колибри” један од показатеља, да Градска општина Обреновац улаже напоре да обезбеди адекватне услове за угодан боравак и учење за децу у вртићима.

– Оно што смо сањали дуги низ година, данас је стварност. Данас је овај вртић примио малишане, који су до његове изградње боравили у нашем новом објекту у Белом Пољу, који смо отворили пре 2 године. Велику захвалност за овај објекат дугујемо и ”Електропривреди Србије” и Милораду Грчићу, који је тада управљао овим предузећем и обезедио новац за изградњу оваквог објекта. Заједно са Градом Београдом успели смо да опремимо објекат – навео је Станојевић.

Он је овом приликом најавио и нове радове на изградњи додатних капацитета обреновачких вртића.

– Након изградње новог ”Колибрија”, наш циљ је доградња вртића ”Зека”, односно додатне 4 просторије у том вртићу. Наиме, вртић ”Зека”, као један од најоптерећених објеката када су у питању вртићи у Обреновцу, мора да добије додатне учионице. Такође, у плану је израда пројектне документације за изгградњу вртића у Дражевцу – рекао је Станојевић.

Приликом обиласка новог вртића у месној заједници Барич, председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић говорио је о равномерном развоју свих београдских општина.

– У Обреновцу су недавно почели с радом модеран дијагностички центар и амбуланта, које сам отворио са тадашњом министарком здравља Даницом Грујичић, затим сам био на завршетку реконструисане Тамнавске улице, обишао почетак радова и изградњу велике пијаце у центру, посетио пре неколико месеци атлетски стадион чија је градња у току. Изграђена je водоводна мрежа у Трстеници за око 300 кућа, где сам такође био, а тренутно се у Баричу реновира објекат месне заједнице од хиљаду квадрата, који сада идем да обиђем – навео је Шапић.

Мирослав Чучковић испред Града Београда најавио је реализацију још неких пројеката у Обреновцу.

– Прелазимо на друге задатке, а то је пре свега завршетак атлетског стадиона, након чега планирамо завршетак радова на изградњи градске пијаце, као и завршетак Аква парка – навео је Чучковић.

Он је овом приликом нагласио, да је у протеклом периоду постигнут виши стандард васпитача и свих запослених у предшколским установама, како истиче, пре свега подизањем личног дохотка.

Нови објекат вртића ”Колибри” има око 1.500 метара квадратних, а деца из месне заједнице Барич и околних месних заједница боравиће у модерно опремљеном простору погодном за учење и развој.