Милица Мандић, освајачица златне олимпијске медаље у теквондоу, на позив теквондо клуба ”Грмеч” из Обреновца, посетила је данас обреновачке основце у циљу промоције теквондоа као олимпијског спорта.

Према речима Милице Мандић, после освојене златне медаље на Олимпијади у Лондону теквондо је као спорт добио на популарности.

– Дошла сам на позив пријатеља из клуба ”Грмеч” да заједно представимо наш спорт најмлађима. Општина Обреновац је једина општина која је направила феноменалне услове за рад свим спортистима. Нама у теквондоу као борилачком спорту та помоћ неизмерно значи, јер је клуб ”Грмеч” тим начином финансирања осигурао свој опстанак. Драго ми је да се овде окупило доста деце и да су дошли да виде како изгледа овај спорт- казала је Милица Мандић.

Помоћник председника Градске општине Обреновац и председник Комисије за спорт Иван Јегоровића рекао је да је ово сјајан пример како треба промовисати спорт.

– Јако ми је драго да је Милица као олимпијска шампионка дошла у наш град и што ће теквондо представити нашим основцима. Општина Обреновац ће увек подржати овакве акције и помоћи клубовима у њиховом функционисању. Овако велик број деце на промоцији теквондоа само је доказ да ми у општини Обреновац радимо праву ствар и да наша акција да чланарине за све спортске клубове буду бесплатне даје резултате – рекао је Јегоровић.

{youtube}gCrZndTHqhY{/youtube}