У вртићу ”Зека” организован је спортски дан, а родитељи деце која бораве у овом вртићу добили су прилику да заједно са васпитачима и децом узму учешће у разноврсним организованим спортским активноsтима и да се притом забаве. Представници Градске општине Обреновац посетили су вртић ”Зека”.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је, да се кроз организацију оваквих догађаја у вртићима,  стваља акценат на значај бављења спортом још од најраније узраста.

– Посебно ми је драго, да и поред не тако идеалних временских услова, будући да је кишни дан, деца данас уживају, као што смо и ми некада, када смо били деца, уживали и дружили се, без обзира на кишу или снег. Важно је да се деца играју и уживају у свом детињству – навео је Станојевић.

Двориште вртића ”Зека”, захваљујући различитим акцијама које су иницирали родитељи деце уписане у овај вртић, преуређено је и обогаћено додатним садржајима.

– ПД ”Про Тент” у претходном периоду уредило је игралиште вртића ”Зека”, као и терен за фудбал. Такође, том приликом офарбана је ограда вртића и урађено све што је било потребно како би игралиште било што безбедније. Обећали смо да ћемо надоградити објекат вртића ”Зека”, у току је поступак издавања неопходне документације за почетак изградње новог дела објекта. Изградњом додатних просторних капацитета, обезбедићемо нова места за упис деце. Такође, радује ме отварање новоизграђеног вртића ”Колибри”. Улагањем у боље услове за боравак деце у вртићима, показујемо колико нам је важно да деца имају добре услове за одрастање у предшколским установама – рекао је Станојевић.