Овогодишњи Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду у организацији Градске општине Обреновац посетило је око 70 обреновачких пољопривредника. Пољопривредни произвођачи са територије општине Обреновац који су у претходном периоду исказали интересовање за посету пољопривредном сајму, имали су прилку да остваре увид у новитете и техничка достигнућа у области аграра.

Из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац истичу, да је велики број пољопривредника заинтересован за посету овом догођају.

– Утисци пољппривредника, након обиласка Међународног сајма пољопривреде, увек су позитивни, посетиоци стекну нека нова знања, која касније примене у својој производњи – рекла је Јелена Мушкиња из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац.

Такође, ово је била и прилика да се пољопривредни произвођачи информишу о подстицајним програмима у области пољопривредне производње.

– Канцеалрија за пољопривреду општине Обреновац увек је отворена за подршку нашим пољопривредницима. На Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду, наши пољопривредници могли су добити и понеки стручни савет од произвођача који се баве одређеном производњом за коју су они заинтересовани – навела је Мушкиња.

Општину Обреновац и село Бргуле на Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду представљао је Милора Бајић.