У току су радови на реконструкцији Дома у месној заједници Љубинић. Планирана је реконструкција кровне конструкције, а након ових радова уследиће радови на фасади објекта. Грађевинске радове обишли су представници Градске општине Обреновац.

Радови на реконструкцији крова почели су пре десетак дана, а овом приликом биће обновљена кровна конструкција површине 620 метара квадратних.

– Циљ нам је да Домовима месних заједница вратимо некадашњи сјај и изглед. Наиме, идеја је да ови објекти добију функцију коју су некада имали, да буду места окупљања и да на тај начин унапредимо квалитет друштвеног живота у сеоским месним заједницама – рекао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Он је искористио прилику и подсетио да је Градска општина Обреновац пре око  6 година откупила објекат Дома у месној заједници Мислођин, са циљем да се сачува ова зграда, да се реконструише и тако очува друштвени живот овог села.

– Молио бих суграђане, да се укључе у реконструкцију зграде, да пруже допринос тако што ће изложити неке предлоге везане за будући изглед објекта – истакао је Станојевић.

Станојевић је навео, да је у претходном периоду реконструисан Дом у месној заједници Ушће, као и Дом месне заједнице Баљевац.

– У току су радови на изградњи Дома у месној заједници Вукићевица, где овакав објекат никада раније није ни постојао. Идеја је да свака месна заједница има простор, где ће се окупљати мештани. Реализација оваквих пројеката подразумева улагање већих новчаних средстава, међутим у складу са буџетским могућностима планираћемо радове за предстојећи период. Настојаћемо да Домове месних заејдница Скела и Мала Моштаница на којима је такође потребно изводити радове на реконструкцији, укључимо у овакве програме – казао је Станојевић.