Градска општина Обреновац организовала је бесплатан излет за пензионере. Наиме, пензионери који су у протеклом периоду исказали интересовање за одлазак на бесплатне излете у организацији Градске општине Обреновац, имали су прилику да уживају у посети манастирима Жича и Вујан и међусобно се друже.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић и његови сарадници провели су један дан дружећи се са обреновачким пензионерима на једнодневном излету.

– Пре свега желимо да наши пензинери упознају сва богатства наше земље. У манастиру Жича данас ће имати прилику да уче о нашој историји, која је богата. Такође, пензионери имају прилику да уживају у лепотама западне и централне Србије – рекао је Станојевић.

Програм који спроводи Грaдска општина Обреновац, а који се односи на организацију беспатних излета за пензионере, пре свега има за циљ да се старијим суграђанима понуде садржаји којима ће употпунити слободно време, нешто ново научити, а и забавити се.

Станојевић је овом приликом најавио, да ће током следеће недеље нова група пензионера добити прилику за бесплатан једнодневни излет, чије ће трошкове сносити Градска општина Обреновац.

– Циљ је да пензионерима пружимо могућност да бесплатно путују по Србији, уживају у лепотама наше земље, а очекујемо и још пријава пензионера за бесплатне излете –поручио је Станојевић.