У месној заједнци Мала Моштаница почели су радови на реконструкцији Моштаничке улице у  дужини од око 2 километра. Радови на санацији коловоза финансирани су из буџета Града Београда. Грађевинске радове на изгрaдњи Моштаничке улице обишли су представници Градске општине Обреновац и Града Београда.

Од почетка текуће године из буџета Града Београда издвојена су средства за реконструкцију 27 улица на територији општине Обреновац.

Моштаничка улица је саобраћајница која води ка Руцкој, стога је значајан путни правац за мештане месне заједнице Мала Моштаница.

– Ова саобраћајница реконструисана је пре више од 15 година уз суфинансирање грађана. Данас уз помоћ Града Београда и Градске општине Обреновац, започињемо тоталну реконструкцију овог путног правца. Овом улицом пролази и више линија градског превоза, што је олакшало живот мештана – рекао је председник Савета месне заједнице Мала Моштаница Иван Лазаревић.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић овом приликом подсетио је, да се захваљујући сарадњи Градске општине Обреновац и Града Београда у претходном периоду радило на реконструкцији саобраћајница од изузетног значаја.

– Током ове године реконструисана је Радничка улица у месној заједници Барич, такође радило се на изградњи Ратарске улице у месној заједници Ратари. Међутим, уколико направимо осврт на године уназад, од Града Београда добијали смо потребан материјал за реконструкцију путева, те је велики број километара путне мреже на територији градске општине Обреновац захваљујући томе и реконструисан – навео је Станојевић.

Градски менаџер Мирослав Чучковић приликом обиласка радова говорио је о значају добре сарадње Градске општине Обреновац и Града Београда.

– Реконструисана Моштаничка улица биће безбеднија за саобраћај. Међутим, издвојио бих радове на Радничкој улици у непосредној близини новоизграђеног објекта вртића ”Колибри”, која ће бити пуштена за саобраћај наредне недеље – навео је Чучковић.

Он је такође истакао разноврсне пројекете које реализују у сардњи Град Београд и градска општина Обреновац, а који умногоме доприносе стварању бољих услова свакодневног живота грађана.

– Скупштина Града Београда је у последњих годину и по дана за грађане Обеновца, за 10.000 ученика основних и средњих школа, обезбедила бесплатне уџбенике. Такође, за све ученике основних и средњих школа обезбеђен је бесплатан превоз, такође за све грађане карта је значајно јефтинија, наиме раније је цена аутобуске карте до Београда износила 180 динара, док данас грађани уз једну послату смс поруку за коју је потребно издвојити 50 динара могу аутобусом отићи до Београда. Обреновачки пензионери који захваљујући Градској општини Обреновац бесплатно одлазе на излете, могу остварити право на преузимање бесплатне карте за коришћење јавног превоза. Такође, 16.000 грађана потпуно је беплатно користило градске базене, док је Градска пштина Обреновац грађанима омогућила бесплатно коришћење Цевке – рекао је Чучковић.

У наредних 10 дана, радови на реконструкцији Моштаничке улице биће завршени, након чега се планира реконструкција кружног пута у месној заједници Стублине.