Недеља здравља уста и зуба у Обреновцу обележава се од 13. до 19. маја под слоганом ”Чувам своје зубе, поносим се осмехом”, а ове године тим поводом у обреновачким основним школама и вртићима организоване су многобројне активности које је подржала стоматолошка служба Дома здравља Обреновац.

Циљ активности које су организовали стоматолози у сарадњи са наставницима и децом пре свега је стицање знања о начинима одржавања хигијене уста и зуба, као и значају редовне посете стоматологу.

Недеља здравља уста и зуба у Србији обележава се од 1991. године.

У Основној школи ”Јован Јовановић Змај” ученици су са својим учитељима припремили приредбу којом су пожелели добродошлицу представницима стоматолошке службе Дома здравља Обреновац, који су овом приликом деци кроз занимљиве активности и предавање нагласили значај очувања здравља зуба и уста.

Доктори стоматологије деци су приказали најбоље начине одржавања хигијене уста и зуба и са њима поделили занимљиве чињенице о зубима.

Директор Дома здравља Обреновац Милош Пековић истакао је, да се приредбом у Основној школи ”Јован Јовановић Змај” завршава обележавање Недеље здравља уста и зуба у Обреновцу.

– Потврђујемо чињеницу, да адекватно здравствено васпитање у најранијем узрасту превенира појаву болести уста и зуба, као и проблеме у дигестивном систему у будућности – рекао је Пековић.

Услуге стоматолога на распологању су свим ученицима обреновачких основних и средњих школа.

– Ученици Прве обреновачке основне школе, Техничке школе и Гимназије, могу користити услуге стоматолога у Дому здравља Обреновац, међутим школе Јефимија, Јован Јовановић Змај и Посавски партизани имају своје здравствене амбуланте у оквиру којих постоје стоматолошке услуге. Дом здравља организује одлазак стоматолога у сеоске школе, где се врше превентивни прегледи – навео је Пековић.

Он је овом приликом подсетио на још неке активности надлежних служби Дома здравља Обреновац, које се у у домену примарне здравствене заштите, превенције на свим нивоима.

– У недељу, 19. маја у Дому здравља Обреновац, на одељењу опште праксе , обављаће се преветивни прегледи за све пацијенте – истакао је Пековић.