Ученици обреновачких основних школа, као и деца из вртића са територије општине Обреновац обележили су недељу здравља зуба и уста. Данас је у Основној школи ”Никола Тесла” у Скели уприличена приредба у оквиру које је одржано предавање стоматолога о начину одржавања хигијене и здравља зуба и уста. Такође, поводом обележавања недеље здравља зуба и уста, деца из вртића ”Црчак” данас су се окупила на градском тргу, где су цртали, плесали и забавили се.

Теме о којима је било речи данас и протеклих дана ове недеље односиле су се пре свега на начине одржавања хигијене, као и значаја превентивних стоматолошких прегледа.

Многобројне активности у школама организованих поводом обележавања недеље здравља зуба и уста, подржала је стоматолошка служба Дома здравља Обреновац.

Деца су научила како да одржавају здравље зуба, као и колико је важна редовна посета стоматологу.

– Дом здравља Обреновац већ 34. годину заредом бави се оваквим обликом здравствено-васпитног рада, што сматрамо да је један од најбољих начина превенције и одржавања здравља уста и зуба. Радионице су веома конструктивне, прилагођене дечијем узрасту, наши млади стоматолози труде се да деци приближе знање на најбољи могући начин – рекао је директор Дома здравља Обреновац Милош Пековић.

Наташа Митровић из вртића Цврчак нагласила је, да су деца из овог вртића протеклих дана припремала кореографију на тему четкица за зубе.

– Деца су са васпитачима правила четкице за зубе и пасте. Такође, цртали су здрав зуб и болестан зуб, као и храну која је здрава и ону која није здрава за зубе – рекла је Митровић.