У оквиру пројекта ”Асфалт до сваке куће” ради се на асфлатирању Улице Дивне Ђурић у месној заједници Дудови. Грађевинске радове посетио је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Радове на изградњи путне инфраструктуре у оквиру пројекта ”Асфалт до сваке куће”, обавља Јавно предузеће за изградњу Обреновца у сарадњи са Градском општином Обреновац, а на основу листе приоритета коју достављују Савети месних заједница.

Председник Савета месне заједнице Дудови Жељко Роксандић навео је, да су мештани на асфалтирање Улице Дивне Ђурић чекали дужи низ година.

Ова улица није раније асфалтирана, иако је међу гађанима било иницијативе да се реконструише ова путна деоница, међутим нерегулисани имовинско-правни односи били су препрека у реализацији иницијатива грађана и Савета месне заједнице.

– Од почетка године ради се на асфалтирању улица широм општине, међутим наставићемо и надаље, да радимо и задовољавамо исказане потребе наших суграђана. Обреновац је велика општина, што захтева пуно рада и улагања, али ми наше идеје спроводимо у дело. Наиме, из дана у дан смањује се дужина путне мреже на којој је неопходно радити на постављању новог асфалта. Ускоро ћемо доћи на почетак, односно започећемо радове на реконструкцији старих асфалта. Непрестано ћемо радити на изградњи путне инфраструктуре Обреновца, која мора бити што је могуће квалитетнија – рекао је Станојевић.

Након радова у месној заједници Дудови, радиће се на изградњи путне инфраструктуре у месним заједницама Мислођин, Дражевац, Баљевац, Пољане, Мала Моштаница и Барич.