Представници Градске општине Обреновац су данас,  поводом десет година од убиства председника Владе Републике Србије др Зорана Ђинђића, положили венац на Градском тргу у Обреновцу.

 Члан Већа ГО Обреновац Владимир Лалић рекао је да овај дан изазива различите емоције.

– Сваког 12. марта, ево већ десет година, мене не попушта тај осећај да ће се у неком догледном времену у Србији скупити онај потребан број људи који ће својим знањем, радом, трудом и залагањем мењати ову земљу на боље. Данас смо положили венац у Зоранову част, у подне је шетња од Теразија до Алеје великана, а у 17.00 часова Свечана академија. Сматрам да су његове речи ”Србија ће бити боља него што јесте онда када ми будемо бољи него што јесмо” оно чиме треба да се руководимо у будућности – рекао је Лалић.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић нагласио је да су рад, преданост и посвећеност послу биле најуочљивије особине Зорана Ђинђића.

– Његов пример и однос према раду мора да буде наша звезда водиља. Мени су у глави остале урезане његове речи ”Не постоји субота и недеља, немој да кукаш, устани ујутру и бори се за сваког свог становника…”. Нас у Обреновцу има 20 000 стално запослених,  а 10 000 нема посао. Ја апелујем да сви ми који радимо дамо све од себе и да се максимално потрудимо да и ови који тренутно не раде нађу посао. Ми морамо створити додатну вредност за све нас и самим тим ће наш град бити међу најбољим у Србији, а Србија најбоља у региону – казао је Чучковић. 

Председник Владе Републике Србије др Зоран Ђинђић убијен је 12. марта 2003. године.

{youtube}Y2MnQ_3zTks{/youtube}