Трочлана делегација Градске општине Обреновац, на челу са председником општине  Мирославом Чучковићем, била је у тродневној посети регији Пијемонте и граду Торину у Италији.

 Током боравка у Торину делегација је имала низ састанака са представницима града Торина, компаније C.S.I. и директором стадиона фудбалског клуба ”Јувентус”.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да у оваквој економској ситуацијитреба ићи до инвеститора, односно не чекати да они дођу код нас.

–  Регија Пијамонте је једна од најразвијених у Италији. У Торину смо имали сусрете са представницима компаније C.S.I. која је регионалини заступник за преко 90 највећих компанија у Италији. Врло конкретне договоре имали смо у вези изградње ”фарме” сервера коју смо имали прилике да видимо у Торину. У једном таквом објекту могли би се похранити подаци који би задовољили потребе за пола Србије. Наш предлог је да се један такав објекат изгради код нас на простору бивше касарне. Друга конкретна ствар су технички разговори са компанијом ”Фондитал” чији су инжењери у среду били на локацији Индустријске зоне у Баричу. Разговарали смо о изградњи фабрике котлова и радијатора на том простору – казао је Чучковић.

У разговорима са представницима града Торина постигнут је договор да град Торино помогне општини Обреновац у добијању звања ”smart energy town”.

– Град Торино се већ кандидовао за звање ”smart energy town” и они су изразили спремност да нам помогну да и ми у догледној будућности добијемо ту титулу. Такође, са нама су у посети Торину били и представници фудбалског клуба ”Раднички”, као и генерални секретар Фудбалског савеза Београда Јован Шурбатовић. Били смо на састанку са директором стадиона фудбалског клуба ”Јувентус”. Имали смо прилику да видимо како функционише један такав објекат који својим посетиоцима пружа огроман број садржаја. На тим састанцима смо изнели предлоге за сарадњу и оно што смо ми у могућности да понудимо – прецизирао је Чучковић.

Делегација општине Обреновац имала је прилику да види како функционише електронски систем вађења докумената, дозвола и сагласности преко веб портала и електронске поште.

У периоду од 18. до 20. марта очекује се узвратна посета представника компаније C.S.I. општини Обреновац . Toм приликом биће организован низ састанака на локалном и републичком нивоу.

{youtube}kcNjhWtlkOs{/youtube}