Петнаест потенцијалних предузетника из Обреновца похађало је 7. и 8. марта обуку “Како да започнем сопствени бизнис?” у организацији “Предузетничког центра Обреновац”, а у сарадњи са Градском општином Обреновац.

Већина предузетника намерава да конкурише за субвенције за самозапошљавање за које Национална служба за запошљавање ових дана треба да распише конкурс, а има и оних који су заинтересовани за старт-ап кредит Фонда за развој.

Полазници планирају да се баве претежно услужним делатностима, а поред уобичајених делатности као што су фризерска и аутолимарска радња, потенцијални предузетници планирају да покрену делатности које нису толико заступљене на територији општине Обреновац- радња за рестаурацију намештаја, кључарска радња, пржионица кафе итд.
Предавачи су полазницима дали упутства о томе како најбоље да попуне бизнис план који, уз сертификат са обуке, спада у основну документацију неопходну за конкурисање за средства субвенције НСЗ.

У наредном периоду биће организовано још обука како би што већи број потенцијалних предузетника добило могућност да конкурише за средства субвенције, а сви заинтересовани се могу јавити у канцеларије “Предузетничког центра Обреновац” у улици Краља Петра Првог 10ц.