Чланови Комисије за сарадњу са невладиним организацијама обишли су просторије Друштва за церебралну и дечју парализу у којима се спроводи пројекат ”Теренска подршка породици и полудневни боравак”. Пројекат је финансиран од стране општине Обреновац, а укључује реализацију теренске подршке особама са инвалидитетом и организацију полудневног боравка који укључује рекреацију, радионице и пакете помоћи. 

Председник Комисије за сарадњу са невладиним организацијама Жељко Јоветић нагласио је да друштво сарађује са општином Обреновац скоро десет година.

– Ми смо одавно упознати са проблемима и потребама овог друштва. Један од проблема је плаћање комуналија и ренте за простор који користе. У томе им помажу јавна комунална предузећа и ја их позивам да наставе са том праксом и у 2013. години. Пројекат који тренутно реализују и који је подржан од стране Комисије за сарадњу са невладиним организацијама је постао традиционалан и неколико година уназад они реализују доставу хуманитарних пакета за 50 својих чланова – казао је Јоветић.

Симон Јаћимовић, координатор пројекта, рекао је да је теренски део пројекта већ реализован.

– Крајем прошле године завршили смо теренски део посла и у току је реализација другог дела пројекта који се односи на одржавање радионица у просторијама друштва. Што се тиче хуманитарне помоћи друштво је издвојило исти износ средстава као што смо планирали по пројекту, тако да смо ове године удвостручили помоћ нашим члановима -рекао је Јаћимовић.

Председник друштва Душан Матијевић казао је да се радионице одржавају три пута недељно.

– Десет чланова друштва посећује радионице и углавном су то креативне радионице. Такође, господин Јаћимовић води психо-социјалну радионицу, а имамо услове и за физичко вежбање. Ту је неколико струњача и справа које нам олакшавају рад. Ја бих овом приликом желео да позовем све оне који нису наши чланови да нам се придруже, јер ма колико њихов хендикеп био тежак ми ћемо их овде у удружењу најбоље разумети – казао је Матијевић.

Адреса Друштва за церебралну и дечју парализу је Војводе Мишића 125, број телефона 011/ 8723-292.

{youtube}P8d-IzXnR_A{/youtube}