Захваљујући програму Градске општине Обреновац, пензионери са територије општине Обреновац, који су у претходном периоду изразили инересовање за бесплатне једнодневне излете, посетили су Овчарско-кабларску клисуру и један дан уживали у новом окружењу и дружењу. Са пензионерима на пут кренуо је и председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Овом приликом, пензионери су посетили манастире на простору Овчарско-кабларске клисуре, као и брдо Љубић изнад Чачка, који има историсјки значај, будући да је реч о месту где се одигрла битка за ослобођење од Турака.

– Данас је посебан дан за наш народ, а како бисмо се присетили Другог српског устанка данас смо са нашим пензионерима обишли значајан локалитет, место где се одиграла велика битка. Западна Србија је веома лепа и пуно је различитих места у овом делу Србије, које вреди посетити. Организовањем ових излета водимо рачуна о потребама пензионера, да изађу из свакодневице, да уживају у лепотама наше Србије и да се међусобно друже и забаве – рекао је Станојевић.

Пензионери из Обреновца који су пошли на бесплатан излет искористили су прилику и захвалили Градској општини Обреновац на реализацији програма подршке пензионерима.