У Доњем крају у месној заједници Грабовац, у оквиру програма ”Асфалт до сваке куће” у току су радови на изградњи путне инфраструктуре. Завршне радове на асфалтирању саобраћајнице у овом делу месне заједнице Грабовац обишао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Председник Савета месне заједнице Грабовац Александар Љубојевић нагласио је, да се радови на изградњи путева обављају на предлог Савета месне заједнице.

– Трудићемо се да у наредних неколико дана асфалтирамо све што смо предвидели за први циклус радова на асфалтирању. Овом приликом замолио бих грађане за мало стрпљења током извођења грађевинских радова. Такође, напоменуо бих да је у претходном периоду, у Грабовцу недостајало више од 60 километара асфалта, међутим захваљујући реализацији пројекта који подразумева изградњу путне инфраструктуре, у овој месној заједници тренутно фали око 20 километара асфалта, што ће у наредном периоду бити надокнађено – рекао је Љубојевић.

Он је исткао да је у плану и постављење уличне расвете на местима где иста недостаје.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Горан Ћирић невео је да ће свакодневни живот мештана Доњег краја Габовца, након асфалтирања путева, бити умногоме олакшан.

Станојевић је овом приликом истакао, да пројекат ”Асфалт до сваке куће” даје позитивне резултате, те је све мање путних деоница које је потребно покрити асфалтом.

– Током априла и маја очекујемо завршетак радова који су започети почетком пролећа. Након ових радова у месној заједници Грабовац, радиће се на изградњи путне мреже и у месним заједницама Дрен, Ушће, Конатице, Јасенак, Мислођин – навео је Станојевић.