У месној заједници Барич ради се на рушењу старих објеката на чијем месту ће бити изграђен нови тржни центар. Пројектом је планиран објекат који ће бити окренут ка улицама Обреновачки пут и Баричка река. Данас је радове на припремању терена за изградњу новог објекта тржног центра обишао председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сардницима.

Члан Већа општине Обреновац Предраг Јовановић нагласио је да ће нови објекат бити вишенаменски.

– Почетна идеја је била да Барич добије нове просторије месне заједнице. Поред просторија Савета месне заједнице, имаћемо простор за КУД, спортска друштва, простор где ће деца моћи да тренирају. Овај објекат имаће и комерцијални део, грађани ће имати прилику да конкуришу за овај простор где би обављали неку делатност – рекао је Јовановић.

Он је нагласио, да ће нови објекат вишеструко поправити квалитет свакоденвног живота грађана овог дела општине Обреновац. Наиме, нови тржни центар биће место где ће грађани моћи да задовоље неке од основних свакодневних потреба.

Према речима надлежних, рок за извођење радова на изградњи овог објекта је годину дана, међутим очекује се да ће радови бити завршени и пре предвиђених рокова.

Будући да ће објекат бити смештен на једној од најфреквентнијих улица месне заједнице Барич, током радова, неопходно је стрпљење возача.

– Молим возаче за стрпљење у наредних годину дана, док се буду изводили радови, како би се посао привео крају што лакше – рекао је председник Савета месне заједнице Барич Бранко Мрђа.

Станојевић је овом приликом нагласио, да је реч о важном пројекту за месну заједницу Барич.

– У месној заједници Барич ускоро ће бити отворен нови објекат вртића ”Колибри”, такође у овом месту почела је и дуго ишчекивана изградња канализације, што показује да се месна заједница Барич развија – навео је Станојевић.

Он је такође додао, да се изградњом новог објекта у Баричу, као и реализацијом свих инфраструктурних пројеката у овој, али и у другим месним заједницама општине Обреновац, који доприносе пре свега развоју заједнице, ради на успостављању бољих услова живота грађана.

Изградња тржног центра у Баричу финансирана је средствима буџета Градске општине Обреновац, а вредност инвестиције је 160 милиона динара.