У Првој обреновачкој основној школи одржано је општинско такмичење ученика основних школа са територије општине Обреновац под називом ”Шта знаш о саобраћају?”. Такмичење се састојало из два дела, наиме учесници су након урађеног теста о познавању саобраћајних правила, такмичење наставили на полигону у дворишту школе, где су возили бицикле. Комисија за безбедност у саобраћају општине Обреновац и ове године за најбоље такмичаре припремила је награде, бицикле и ролере.

Председник Комисије за безбедност саобраћаја општине Обреновац Иван Стојић овом приликом истакао је, да је основни циљ овог такмичења, управо едукација најмлађих о безбедном учествовању у саобраћају.

– Ово такмичење је веома важно, наиме учесници имају прилику да савладају саобраћајне прописе, да науче правилно да користе бициклу као превозно средство у саобраћају, те да имају свест о томе како се понашати у саобраћају. Градска општина Обреновац увек радо узима учешће у програмима који се тичу едукације најмлађих о безбедном учествовању у саобраћају – рекао је Стојић.

Он је посебно нагласио, да је основни циљ Комисије за безбедност у саобраћају оптшине Обреновац едукација најмлађих учесника у саобраћају о важним саобраћајним прописима.