У непосредној близини новоизграђеног објекта вртића ”Колибри” постављене су канте за одлагање комуналног отпада. Канте су постављене и на неколико места дуж Радничке улице на којој су у претходном периоду извођени радови на реконструкцији. Насеље Колонија у месној заједници Барич обишао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” Милан Марошанин нагласио је да Градска општина Обреновац и Савет месне заједнице Барич односе заслуге за потпуно нови изглед насеља Колонија.

– Све новине попут новог објекта вртића ”Колибри”, новог спортског терена, као и нових елемената дечијег игралишта иницирали су и учешће Јавног комуналног предузећа у уређењу простора овог насеља. Уз асфалтирање кружног пута у Колонији, урађене су и нише где ће Јавно комунално предузеће поставити нове судове за одлагање смећа. Уз постојећих 18 судова, додато је још осам пластичних, што није крај – рекао је Марошанин.

Он је овом приликом најавио и неке измене у начину одлагања и одношења комуналног отпада.

– По почетку нове грејне сезоне, наши суграђани који живе у месној заједници Барич, у насељу Колонија, мораће пепео који буду износили из својих станова, пре свега да охладе и сместе у џакове – навео је Марошанин.

Станојевић је нагласио, да ће се и надаље радити на уређењу овог насеља месне заједнице Барич.

– У овом насељу, зграде су старе, те је неопходно уређење, односно санација ових стамбених објеката. Међутим, Градска општина Обреновац биће подршка нашим суграђанима, када по отварању конкурса буду аплицирали за помоћна средства у вези са санацијом стамбених објеката. Такође, преко спортских савеза успели смо да набавимо и поједине реквизите за дечије игралиште, тако да се у наредном периоду очекује и уређење простора за игру најмлађих – навео је Станојевић.

Отварање новоизграђеног вртића ”Колибри” очекује се у понедељак, 6. маја ове године.