Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић одржао је у Хотелу “Обреновац” састанак са учесницима радних акција у бившој СФРЈ. На састанку је најављена сарадња између “акцијаша” и општине Обреновац на уређењу и пошумљавању приобаља и околине општине Обреновац.

Председник општине Обреновац је овом приликом понудио бившем директору Хотела “Обреновац” Александру Гросу да буде специјални саветник у вези реконструкције овог објекта.

Мирослав Чучковић је рекао да су сви људи који су подигли земљу радом на акцијама заслужили да својим искуством помогну у обнови која се данас одвија у Обреновцу.

– Данас смо се договорили да господин Грос буде мој специјални саветник у вези реконструкције хотела. Он је човек који је радио на изградњи истог и у Обреновцу не постоји нико ко боље познаје овај објекат. Такође, “акцијаши” који су обновили земљу и ентузијазам са којим су они радили и изградили Југославију треба да се пренесе и на млађе нараштаје. Са њима смо договорили сарадњу на нивоу пошумљавања Обреновца и едукацији најмлађих – казао је Чучковић.

Александар Грос, бивши директор Хотела “Обреновац” у пензији, нагласио је да је ово први пут од 1988. године да му се неко обрати за савет.

– Желим да се захвалим председнику општине на овој иницијативи. Сигуран сам да ми пензионери можемо да помогнемо саветима и сугестијама у вези онога што смо радили пре пензије. Ја морам да нагласим да сви ми који преузмемо такву улогу морамо да водимо рачуна да ово више није тај свет, да су технологија, закони па и друштво уопште добро одмакли. Али ми са нашим искуством можемо помоћи да првенствено наш град а и наша земља буду бољи – рекао је Грос.

Учесник радних акција у бившој СФРЈ Славољуб Караџић је рекао да је овај састанак одржан на њихову иницијативу.

– Први април је Дан омладинских радних акција. Данас смо се договорили да колико год можемо помогнемо општини Обреновац у пошумљавању терена, уређењу плажа и уопште организовању иницијатива које су у духу радних акција – казао је Караџић.

{youtube}pAnST1UQuLM{/youtube}