Првог дана Међународне трке Београд – Бања Лука, одржана је кружна трка у Обреновцу. Ову трку 18. пут заредом организују бициклистички савези Србије и Републике Српске.

Учешће на овом спортском такмичењу узело је 25 екипа из 40 држава, а овогодишња трка одржава се под слоганом ”Србија и Српска заједно”.

Најбољи бициклисти из целог света возили су 20 кругова градским улицама Војводе Мишића, Милоша Обреновића, Кнеза Михајла и Краља Петра I.

Директор трке Владимир Куваља нагласио је задовољство, што је управо спорт нешто што промовише нације.

– Општина Обреновац увек је била општина спорта, будући да има добре одбојкаше, фудбалере, а бициклизам је, како је рекао и председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић, један од спортова који ће се у будућности развијати у Обреновцу – навео је Куваља.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић овом приликом истакао је, да бициклистичка трка Београд – Бања Лука није искључиво спортки догађај, већ је начин да се Србија, Београд и Обреновац повежу са Републиком Српском.

– Обреновац је побратимљена општина са неколико градова и општина у Републици Српској, а ова трка је начин да целој Републици Српској пошаљемо подршку и љубав – рекао је Станојевић.

Он је додао да је Обреновац расположен да сваке године буде део ове спортске манифестације, те организатори могу очекивати подршку и надаље.

Први кроз циљ прошао је Холанђанин Стефан Веркоф, који је овом приликом добио пехар и победничку мајицу у бојама Србије и Републике Српске.

Организатори овог спортског догађаја за најмлађу публику припремили су бицикле као поклон изненађења.

Бициклу на поклон добио је и председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.