Свечаном приредбом у позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац” обележен је 63. рођендан Предшколске установе ”Перка Вићентијевић”. На свечаној приредби наступила су деца из свих обреновачких вртића. Програму су присуствовали поред великог броја грађана и представници Градске општине Обреновац и других институција.

Директор Предшколске установе ”Перка Вићентијевић” Милош Десанчић нагласио је, да се током претходних година рада, улагало у проширење капацитета ове установе.

– Претпрошле године отворен је нови објекат вртића у Белом Пољу, очекујемо ускоро отварање и објекта у Баричу. Наиме, наши капацитети из године у годину расту, међутим увек су нам потребни још већи капацитети – навео је Десанчић.

Ова предшколска установа у свом раду примењује нови програм предшколског васпитања под називом ”Године узлета”.

– Нови пограм рада обухвата сарадњу са родитељима и локалном заједницом. Садржај овог програма је занимљив деци, а део програма представљен је на овој приредби. С обзиром да су деца актери ове представе, издвојили смо оно што је карактеристично за њих, а то су песма и игра – рекла је стручни сарадник Предшколске установе ”Перка Вићентијевић” Драгана Цветановић.