Пољопривредници који су поднели захтеве за подстицаје путем е-портала, требало би да редовно проверавају своје е-сандуче.

Наиме, пољопривредници да би оставрили субвенције за које су аплицирали, неопходно је да прихвате и преузму решење из е-сандучета, јер на тај начин поменута решења постају правоснажна, што даље омогућава испату новчаних средстава.

Уколико је пољопривредницима који су конкурисали за субвенције потребна помоћ око даљих корака, који се односе на преузимање и прихватање решења из е-сандучета, помоћ могу потражити у канцеларијама месних заједница.

– Позивам пољопривреднике да дођу у надлежне канцеларије месних заједница, како би отворили е-сандуче, прихватили решење и самим тим убрзали процес плаћања субвенција које се односе на биљну производњу. Наиме, пољопривредници ће свакако добити новац који им припада, међутим прихватањем решења, процес исплате се убрзава, а сама процедура не траје дуго – рекла је Јелена Мушкиња из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац.

Како се не би стварале гужве у Канцеларији за пољорпивреду, савет је да пољопривредници потраже помоћ у канцеларијама месних заједница на којима имају пребивалиште.

– То се односи на месне заједнице Конатице, Дражевац, Пољане и Баљевац, као и на месне заједнице Пироман, Бровић, Стублине, Трстеница, Дрен и Грабовац. Све остале суграђане молим да дођу код нас у Канцеларију за пољопривреду, где ће добити потребну помоћ – навела је Мушкиња.