У месној заједници Стублине у Улици Павла Соларића изводе се радови на изградњи секундарне водоводне мреже. Након изградње око 390 метара нове мреже водовода у овом делу месне заједнице Стублине, 17 домаћинстава имаће прилику да се прикључи на водоводну мрежу. Данас су грађевинске радове обишли представници Градске општине Обреновац.

Председник Савета месне заједнице Стублине Срђан Грчић нагласио је, да ће се након ових радова изводити радови на изградњи водоводне мреже и у другим деловима месне заједнице Стублине, како би сва домаћинства имала могућност прикључка на мрежу водовода.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић подсетио је да су завршени до сада планирани радови на изградњи секундарне мреже водовода у месној заједници Грабовац, међутим најавио је нове грађевинске радове у овој месној заједници, као и у Улици Брестова у месној заједници Стублине.

– За прикључак домаћинства на мрежу водовода неопходна је документација, која се састоји од копије плана парцеле, листа непокретности, као и доказа да је објекат легалан, грађевинске дозволе или решења о озаконњењу – навео је Матић.

Грађани који подносе захтев за прикључак на водоводну мрежу, ову услугу Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” могу платити на 12 месечних рата, а у зависности од дужине прикључка за ову услугу потребно је издвојити средства у висини од око 18.000 динара.