У месној заједници Ушће на простору некадашњег радничког насеља, захваљујући акији која траје од  11. априла, очишћена је депонија и у потпуности уређен простор код Термоелектране Б.

Директор Јавног комуналног предузећа Обреновац Милан Марошанин овом приликом апеловао је на грађане, да комунални отпад одлажу на местима која су за то предвиђена, како би се избегле дивље депоније.

– На овом простору опет смо затекли смеће, нисам сигуран на који бисмо начин могли да утичемо на грађане да не одлажу смеће на места која за то нису предвиђена, осим да укључимо казнене мере којима бисмо евентуално утицали на промену свести грађана, да схвате колико је важно радити на заштити и очувању животне средине – рекао је Марошанин.

Члан Савета месне заједнице Ушће Томислав Црвенковић навео је, да је простор код некадашњег радничког насеља уређен на иницијативу грађана и Савета месне заједнице.

– Захвалио бих Градској општини Обреновац, Јавном комуналном предузећу ”Обреновац”, ТЕНТ-у. У наредном периоду у плану је да један део овог простора покријемо новим садницама, такође трудићемо се да одржимо уредним овај простор – навео је Црвенковић.