У сали Скупштине општине Обреновац данас су потписани уговори са грађанима који су аплицирали на Јавном позиву за суфинансирање мера енергетске ефикасности породичних кућа и станова. Захваљујући овом пројекту, грађани ће добити средства за замену столарије, грејача, као и за уградњу топлотних пумпи и соларних панела.

Председник Комисије за привреду и развој општине Обрновац Предраг Јовановић овом приликом захвалио је Влади Републике Србије и Министарству рударства и енергетике, који су у овај пројекат у Обреновцу инвестирали средства у висини од 6,5 милиона динара, колико је у реализацију пројекта уложила и Градска општина Обреновац.

– Заиста желимо да помогнемо нашим грађанима који имају потребу за заменом столарије, прозора, санацијом крова, али и заменом котлова на чврсто гориво, наиме кроз реализацију овог пројекта настојимо да утичемо на смањење емисије штетних гасова. Такође, део пројекта су и уградња топлотних пумпи и соларних панела. Овај програм говори нам да је држава озбиљна у намерама да реши проблем загађења у Србији  – навео је Јовановић.

Грађани који су аплицирали и добили средства путем јавног позива, оствариће помоћ у износу од 35% до 50% помоћи за замену столарије, постојећих грејача, уградњу топлотних пумпи и соларних панела.

Јовановић је овом приликом позвао грађане, да поднесу пијаве када буде објављен наредни јавни позив за суфинансирање мера енергетске ефикасности.