У току су радови на асфалтирању Радничке улице у месној заједници Барич, а у плану је на овом простору и постаљање канти за одлагање смећа. Радове на асфалтирању ове приступне саобраћајнице код новоизграђеног објекта вртића ”Колибри”, обишли су представници Градске општине Обреновац и Града Београда.

Отварањем новог објекта вртића ”Колибри”, створиће се услови да деца која су током извођења радова на изградњи овог објекта боравила у вртићу ”Ружица”, пређу у новоизграђен објекат.

– Обављају се радови на изградњи Радничке улице, такође у овом насељу требало би урадити и нове фасаде на објектима, јер је реч о старом насељу – поручио је Мирослав Чучковић испред Града Београда.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је да ће након изградње Радничке улице, простор око новоизграђеног вртића добити сасвим нови изглед.

– Сви ми који смо похађали вртић у Баричу, Радничком улицом смо трчали крос. Дошло је време да се изврши реконструкција улице у целини. На овом простору биће још посла, потребно је изградити ново игралиште, очистити депонију у близини, наиме након свих радова који следе, ово насеље биће један уредан простор – рекао је Станојевић.

Грађевинске машине ангажоване на изградњи путне инфраструктуре, након радова на асфалтирању Радничке улице, наћи ће се и у другим месним заједницама.

– Очекују се радови на улицама Ратарској, Моштаничкој, као и на кружном путу у месној заједници Стублине, где је реконструкција неопходна због безбедног функционисања грађана у овом делу општине – навео је Станојевић.

Он је поручио, да ће током предстојеће грађевинске сезоне бити извођени радови, како на важним градским саобраћајницама, тако и на некатегорисаним путним правцима, како би се одговоило на потребе свих грађана.

У плану је да новоизграђен објекат вртића ”Колибри” у месној заједници Барич буде отворен у понедељак, 6. маја.