У насељу ”Сточњак” у току су радови на изградњи нових паркинг места. На простору између некадашње пекаре АД ”Драган Марковић” и стамбених зграда биће изграђен нови паркинг простор који ће обухватати 127 паркинх места. Грађевинске радове у овом делу општине Обреновац обишао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Председник Савета 2. месне заједнице Ненад Радовановић нагласио је да грађани који живе у стамбеним зградама у насељу ”Сточњак” имају проблем да пронађу паркинг место за своје путничко возило.

– Савет месне заједнице упутио је захтев за изградњу нових паркинг места у овом насељу, а сада је дошло и време да радови отпочну. Након ових радова, планирана је изградња новог паркинг простора и у насељу Циглана – рекао је Радовановић.

Надлежне службе Јавног комуналног предузећа ”Паркинг сервис”, Градске општине Обреновац и Јавног предузећа за изградњу Обреновца направили су детаљан план изградње нових паркинг простора у граду.

– Почела је прва фаза изградње паркинг места у насељу ”Сточњак”. У овој фази биће изграђено нових 43 паркинг места. Коришћење нових паркинг места у овом делу града, неће бити наплаћивано – навео је директор Јавног комуналног предузећа ”Паркинг сервис” Игор Вујичић.

Станојевић је нагласио, да ће нови паркинг простор свакако олакшати функционисање грађана овог дела општине.

– Чињеница је да је услед вишег животног стандарда грађана, већи и број возила на улицама Обреновца, те је и потреба за изградњом нових паркинг простора постала све већа – навео је Станојевић.

Он је искористио прилику и нагласио, да следи пројектовање изградње 5. и 6. фазе Тамнавске улице.

– Новоизграђена путна деоница у поптпуности би искључила теретни саобраћај у зони школе ”Јован Јовановић Змај”, што би свакако повећало ниво безбедности у саобраћају – рекао је Станојевић.

Како истиче, поред изградње путне инфраструктуре, упоредо се ради на изградњи и нових паркиг места, а све са циљем бољег функционисања саобраћаја.

Радови у насељу ”Сточњак” биће завршени за месец дана.