У оквиру пројекта ”Пут до сваке куће”, обављају се радови на асфалтирању путне деонице која спаја месне заједнице Пироман и Бровић. Радове су обишли представници Градске општине Обреновац и Јавног предузећа за изградњу Обреновца.

Јавно предзеће за изградњу Обреновца у сарадњи са Градском општином Обреновац, а на предлог Савета месне заједнице планира радове на реконструкцији и изградњи путне инфраструктуре на територији општине Обреновац.

– Ова саобраћајница је важна, јер повезује два насељена места. Такође, ове године планирамо реконструкцију Ваљевског пута, а овај пут који се сада асфалтира, када буду обављани грађевински радови на Ваљевском путу, биће једна од важних алтернативних саобраћајница – рекао је директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Горан Ћирић.

Он је овом приликом најавио и радове у месној заједници Трстеница, а потом и на територији месне заједнице Стублине.

Приликом обиласка радова на асфалтирању у месној заједници Пироман, председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић апеловао је на грађане који одлажу комунални отпад на местима која за то нису предвиђена, да то надаље не чине.

– За чишћење овакве депоније, као што је ова између месних заједница Пироман и Бровић неопходно је издвојити средства у висини средстава потребних за изградњу једног дечијег игралишта. Међутим, више оваквих депонија коштало би нас колико и изградња 4 путне деонице између ове две месне заједнице – рекао је Станојевић.

Надлежни су најавили и постављање видео надзора на местима на којима се неретко појављују дивље депоније, те су истакли да ће грађани који буду непрописно одлагали комунални отпад бити адекватно кажњени.