У оквиру пројекта ”Учимо сви заједно”, Предшколска установа ”Перка Вићентијевић” данас је добила 7 лаптпова за спровођење активности предвиђених пројектом. Пројекат ”Учимо сви заједно” заједнички реализују Делегација Европске уније, УНИЦЕФ, Министарство просвете и Градска општина Обреновац. Лаптопове су предшколцима и њиховим васпитачима уручили представници Градске општине Обреновац.

Циљ пројекта је унапређење инклузивног образовања, а реализација овог програма састоји се од низа активности наставника и васпитача.

Неке од активности пројекта су и семинари за васпитаче и наставнике.

– Обреновац је једна од 20 општина Србије која учествује у реализацији пројекта. Међутим, Предшколска установа ”Перка Вићентијевић” једина је предшколска установа која је узела учешће у пројекту. Циљ пројекта је и формирање мреже подршке на локалном нивоу, где би били укључени медицинско особље, васпитачи, учитељи, а све са циљем унапређења инклузивног образовања, односно обезбеђивања кввалитетног образовања за сву децу – рекла је педагог Предшколске установе ”Перка Вићентијевић” Јелена Дабетић.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић овом приликом нагласио је, да је циљ да се у будућности граде нови вртићи, међутим како каже, важно је и успоставити боље услове за боравак и рад са децом у предшколским установама.

– Поред активности које Градска општина Обреновац спроводи у сарадњи са Градом Београдом, истакао бих и ангажман одељења за развој Управе Градске општине Обреновац, које прати актуелне конкурсе који су пут ка добијању додатних средстава за даље инвестиције. Важно нам је да наши малишани имају добре услове за боравак и учење у вртићима и школама, тако да ћемо се трудити да у будућем периоду обезбедимо додатну опрему, како бисмо свима обезбедили једнаке услове за учење – рекао је Станојевић.

Према унапред израђеном плану пројекта, програм би требало реализовати до краја текуће године.