У Основној школи ”Посавски партизани” одржано је општинско такмичење у атлетици. Учешће на овом такмичењу узело је више од 300 ученика из 9 обреновачких основних школа.

Програм школског спорта организује Спртски савез Обреновца у сарадњи са Секретаријатом за спорт града Београда и Градском општином Обреновац.

– У школској 2023/2024 години у оквиру програма школског спорта учешће на различитим спортским такмичењима узело је више од 2.500 дечака и девојчица. Циљ овог програма је да се сва деца школског узраста укључе у спортске активности – рекао је Игор Вјетровић из Комисије за спорт општине Обреновац.

Он је овом приликом истакао, да ће такмичари са постигнутим најбољим резултатима, бити пласирани на градско такмичење у атлетици, које ће бити одржано у Београду.

Професор физичког васпитања Драган Живановић нагласио је, да су спортска такмичења начин да се деца одвоје од дигиталних уређаја.

– Потрудићемо се да оправдамо епитет успешних обреновачких атлетичара. Трудимо се да на сваком наставном часу деца трче – истакао је Живановић.