У току су припреме за свечано отварање новоизграђеног објекта вртића ”Колибри” у месној заједници Барич. Наиме, радови на објекту су завршени, међутим наредних дана радиће се на изградњи приступних саобраћајница које су део насеља Колонија. Новоизграђен вртић обишли су представници Градске општине Обреновац.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Горан Ћирић нагласио је да су завршени радови на изградњи паркинг простора око објекта.

–  Радиће се на реконструкцији приступних саобраћајница око обданишта, чиме ће ова грађевина добити прави сјај, а уз то омогућићемо свим грађанима безбедно кретање на простору око новоизграђеног објекта – навео је Ћирић.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” Милан Марошанин истакао је, да ће након свих радова око објекта, службе овог предузећа поставити канте за одлагање комуналног отпада.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић овом приликом је најавио да је у плану и изградња новог дечијег игралишта у овом делу месне заједнице Барич.

– У плану је, да се у наредном периоду испрате сви објављени конкурси који се односе на реконструкције старих фасада. Наравно, грађани који буду конкурисали, могу рачунати на нашу помоћ, када је у питању администрација. Такође, очекујемо да ће се након радова на Радничкој улици, наставити са радовима на изградњи улица Ратарске и Моштаничке – рекао је Станојевић.