Овог викенда организована је акција уређења дворишног простора здравствене амбуланте у месној заједници Дражевац. Учешће у акцији узели су представници Савета месне заједнице Дражевац и мештани овог дела општине Обреновац. Радове на уређењу здравствене амбуланте у Дражевцу обишли су представници Градске општине Обреновац и Дома здравља Обреновац. 

Председник Савета месне заједнице Дражевац Саша Малешевић истакао је, да је акција уређења простора око здравствене амбуланте спроведена у сарадњи са Домом здравља Обреновац, а све у циљу побољшања услова свакодневног живота грађана.

Овом приликом, изграђена је ограда, уклоњено је растиње на простору око здравствене станице.

Директор Дома здравља Обреновац Милош Пековић најавио је сличне радове у месној заједници Мала Моштаница.

– Сматрамо, да ћемо оваквим акцијама постићи лепши изглед приградских, сеоских зона. Такође, на овај начин показујемо, да сви можемо бити део нечега, што се зове уређен животни простор – рекао је Пековић.

Он је искористио прилику и нагласио, да поред рада на спољашњем изгледу установа, ради се и на унапређењу услуга које те установе пружају.

– Ова амбуланта до скоро је радила 2-3 дана у недељи, међутим у последњих 6 месеци, лекар у овој амбуланти на располагању је пацијентима свих 5 дана радне недеље. Такође, за мештане Дражевца, у овој месној заједници, унутар самог здравственог центра, биће отворена и апотека -навео је Пековић.