На Међународном такмичењу “Tanzolymp” у Берлину, које се одвијало од 18. до 21. фебруара, ученици Балетске школе “Лујо Давичо” освојили су неколико медаља у категоријама класичан балет, савремена и народна игра. 

Ученици одсека народна игра освојили су златну медаљу, а  у категорији класичан балет ученица другог разреда средње школе Исидора Марковић из Обреновца освојила је сребрну медаљу, као и понуду за стипендирано школовање у значајним немачким балетским школама. Иако није освојио награду, ученик другог разреда Никита Здравковић из Обреновца је такође добио понуду за даље школовање у престижним балетским школама.

Према речима Слободанке Симић Новчић, директорке Балетске школе “Лујо Давичо”, ове године такмичење “Tanzolymp” обележило је десет година постојања концертом 17. фебруара на коме су се представили одабрани победници “Tanzolymp”-а  од  2004. до 2012. из Немачке, Русије, Швајцарске, Италије, Португала, Белгије, Пољске, Јапана, Јужне Кореје и Србије. Организатор је за крај концерта предвидео наступ ученика Балетске школе “Лујо Давичо”, који су извођењем српске народне игре подигли публику на ноге и одушевили све присутне. 

– Балетска школа “Лујо Давичо” је јединствени учесник овог такмичења по томе што већ годинама уназад осваја награде у све три такмичарске категорије: класичан балет, савремена игра и народна игра. Освајање ове три медаље, као и учешће на јубиларном концерту “Tanzolymp”-а  јесте потврда да је наша школа стекла велики углед и нашла се међу престижним балетским школама и да је значајан репрезент културе и уметности Србије – рекла је директорка школе “Лујо Давичо”.

Извор: Беоинфо