У оквиру програма ”Еко кампови” овог викенда група ученика обреновачких основних школа отпутовала је на бесплатну седмодневну рекреативну наставу на Дивчибаре. Представници Градске општине Обреновац испратили су ученике и том приликом пожелели им срећан пут и угодан боравак.

Програм ”Еко кампови” спроводи Градска општина Обреновац у сарадњи са Центром дечјих летовалишта више од једне деценије уназад, а захваљујући овом пројекту, по коме је Градска општине Обреновац јединствена, генерације ученика добиле су прилику да бесплатнио бораве на најлепшим планинама Србије.

Директор Јавног предузећа Спортско-култури центар ”Обреновац” Душан Митровић истакао је да ће и ову групу деце, као и претходне групе малишана, посетити надлежни, представници Градске општине Обреновац и Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” и додао, да верује да ће се и овога пута малишани лепо проводити.

– Настојаћемо да овај програм и надаље спроводимо, да сва деца из оштине Обреновац добију прилику да посете најлепше планине Србије – навео је Митровић.

Он је такође подсетио, да је деци током боравка на планинама, слободно време испуњено различитим унапред осмишљеним активностима.

Према његовим речима, акценат је пре свега на рекреацији на отвореном, али и на дружењу у оквиру вршњачке групе, стицању социјалних вештина.