У оквиру пројекта ”Асфалт до сваке куће” обављају се радови на асфалтирању путних деоница у месној заједници Барич. Грађевинске радове обишао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Након радова у улицама Михаила Обреновића и Капетана Теофилова, грађевинске машине наћи ће се и у другим деловима општине Обреновац, најпре у централним, а потом и у приградским насељима.

Грађевински радови на асфалтирању путних праваца, обављају се према захтевима грађана и предлозима Савета месних заједница.

– Асфалтирање планирамо у већини случајева према захтевима грађана, међутим уколико увидимо у међувремену да је нека улица у лошем стању, поставимо приоритете, па према томе обављамо радове – навео је председник Савета месне заједнице Барич Бранко Мрђа.

Из Јавног предузећа за изградњу Обреновца најављују грађевинске радове и у другим деловима општине.

– Након постављања асфалта у месној заједници Барич, почећемо са радовима у центру града, где ћемо асфалтирати део Улице Саве Ковачевића, али и улице које воде ка скретању на сточну пијацу – навео је директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Горан Ћирић.

Станојевић је овом приликом још једном истакао, да ће се асфалтирање улица обављати искључиво према приоритетима и захтевима Савета месних заједница.

– Асфалтирањем важних путних деоница, решавамо свакодневне проблеме грађана, када је у питању путна инфраструктура. Такође, у овој грађевинској сезони поред асфалтирања некатегорисаних путева у плану су радови на асфалтирању градских и републичких важних саобраћајница – рекао је Станојевић.