У просторијма Канцеларије за младе општине Обреновац одржана је трибина на тему зависности од дигиталних уређаја. Трибину су реализовале ученице Основне школе ”Посавски партизани”  и том приликом резултате анкетног истраживања представиле су ученицима 5. разреда Основне школе ”Јован Јовановић Змај”. Одржавање трибине подржала је Канцеларија за младе Градске општине Обреновац.

Ученице Основне школе ”Посавски партизани” у оквиру обвезног наставног предмета, информатика и рачунарство, спровеле су анкетно истраживање о процентима деце и младих који време проводе уз дигиталне уређаје и том приликом дошле до података који говоре у прилог чињеници да велики број младих одлучује да слободно време проведе најпре уз конзумацију дигиталних уређаја и садржаја који исти нуде.

Трибина на тему зависности од дигиталних уређаја, интерактивног је карактера, ученици који су пратили садржај, подстакнути су на активно учешће, што је резултирало разменом искустава између вршњачких група.

Ученица 7. разреда Основне школе ”Посавски партизани” Сара Обрадиновић нагласила је да се ради о истраживању у коме је до сада учествовало 600 испитаника.

Љубица Илић, ученица 7. разреда, овом приликом истакла је податке који говоре да деца неретко користе дигиталне уређаје пре одласка на спавање што, како она каже, у великој мери утиче на квалитет сна.

Начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски нагласио је да је Канцеларија за младе општине Обреновац отворена за овакав вид сарадње са младима, посебно када је реч о друштвено важним и у овом тренутку веома заступљеним темама.

– Ученице 7. разреда Основне школе ”Посавски партизани”, дошле су на идеју да вршњацима презентују резултате анкетног истраживања. Радује нас да су млади свесни проблема зависности од дигиталних уређаја, пре свега мобилних телефона, друштвених мрежа, али и њиховог лошег утицаја на друштвене односе, понашање младих – рекао је Богдановски.

Он је овом приликом истакао изузетно добру сарадњу Канцеларије за младе општине Обреновац и обреновачких основних и средњих школа.