Данас је у новој згради Библиотеке ”Влада Аксентијевић” одржана презентација 18. издања Међународне бициклистичке трке ”Београд – Бањалука”, која ће се ове године одржати од 18. до 21. априла. Овом приликом потписан је и споразум о сарадњи између Градске општине Обреновац и организатора трке. На одржаној конференцији за медије, председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић обратио се и поздравио присутне.

Међународна бициклистичка трка ”Београд-Бањалука”, одржаће се под слоганом ”Србија и Српска заједно”, а већ 18. пут заредом ову манифестацију организују бициклистички савези Републике Српске и Србије у сарадњи са бициклистичким клубом БСК из Бањалуке.

Обреновац ће поводом одржавање ове спорстке манифестације, ове године угостити најбоље бициклисте из 31 државе, a бициклисти у Обреновцу ће у среду, 17. априла возити кружну трку.

– Велика је част како мени лично, тако и целој општини Обреновац, што учествујемо у организацији овогодишње трке, те што се из године у годину показујемо као добри домаћини – навео је Станојевић.

Он је нагласио да Међународна бициклистичка трка ”Београд-Бањалука” није само спортски догађај, већ је и прилика да се два народна сусрећу и размењују искуства, јачају међународне контакте.

Ове године планирано је да бициклисти у оквиру ове спортске манифестације прођу кроз 21 општину са подручја Републике Српске и Србије.

Директор Међународне бициклистичке трке ”Београд-Бањалука” Владимир Куваља захвалио је представницима Градске општине Обреновац што су уз Републику Српску, такође он је овом приликом захвалио и Влади Републике Србије, Министарству спорта и председнику Републике Србије Александру Вучићу, који показују да су уз народ Републике Српске.

– Трка ”Београд-Бањалука” је симбол, а велике су шансе да наредне године ова манифестација промени назив у ”Трка кроз Србију и Републику Српску ”– навео је Куваља.

Конференцији за медије, данас су присуствовали и представници Братунца и Руда, шеф представништва Републике Српске у Србији и директорка Бициклистичког савеза Београда.