У току је акција уклањања неадекватно одлаганог комуналног отпада на територији месне зајендице Ушће, у близини Термоелектране ”Никола Тесла” Б, где се некада налазило Радничко насеље.  Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима обишао је радове на чишћењу депоније.

Чишћење дивље депоније на овом простору биће завршено у наредних 15 дана.

– Задатак Јавног комуналног предузећа у овом случају је да сав отпад који се нашао на овом простору прихватимо и одложимо на градску депонију. Чишћењем депоније, месна заједница Ушће добиће и простор који би се могао искористити, а самом овом акцијом утичемо на заштиту животне средине – рекао је директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” Милан Марошанин.

Иницијативу за чишћење простора где је настала дивља депонија покренуо је Савет месне заједнице Ушће.

Члан Савета месне заједнице Ушће Томислав Црвенковић овом приликом захвалиио је Градској општини Обреновац, Јавном комуналом предузећу ”Обреновац”, као и Термоелектрани ”Никола Тесла”, који су подржали иницијтиву и помогли у спровођењу акције чишћења дивље депоније.

– У сарадњи са Градском општином Обреновац и Термоелекраном ”Никола Тесла”, осмислићемо начин на који бисмо искористили овај простор, како да га уредимо и искористимо све капацитете – навео је Црвенковић.

Станојевић је овом приликом подсетио да се на овом простору, у непосредној близини дивље депоније налази неколико стамбених јединица, барака у којима станују грађани овог дела месне заједнице Ушће.

– До сада је са овог простора ка градској депонији Гребача, отерано више од 260 камиона кабастог смећа, што износи више од 2.800 тона смећа. Позвао бих суграђане, да воде рачуна о томе где и на који начин одлажу смеће – навео је Станојевић.