Данас је спроведена акција чишћења дивље депоније у месној заједници Баљевац. На овом простору проблем дивљих депонија се понавља већ годинама уназад, с тим у вези  надлежне службе Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” на захтев Савета месне заједнице Баљевац, последњих година излазили су на терен око 20 пута.

Председник Савета месне заједнице Баљевац Радојица Живковић нагласио је, да проблем дивљих депонија у Баљевцу није производ немарности искључиво мештана, већ и грађана околних места.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима присуствовао је акцији чишћења дивље депоније и том приликом навео, да је проблем дивљих депонија карактеристичан за многобројне месне заједнице општине Обреновац, те да и уз велике напоре да се превенирају овакви комунални проблеми, и даље су присутни и као такви захтевају активан приступ решавању.

– Од почетка текуће године, Градска општина Обреновац у сарадњи са Јавним комуналним предузећем ”Обеновац” започела је акцију чишћења дивљих депонија. Пре само месец дана, очистили смо депонију на простору месне заједнице Мала Моштаница, тренутно се ради на чишћењу велике депоније на простору месне заједнице Ушће – рекао је Станојевић.

Он је овом приликом нагласио, да уколико надлежни не буду наишли на разумевање грађана који неадеквтно одлажу комунални отпад, те са истом праксом не престану, мораће се спровести додатне мере, односно простори на којима се најчешће појављују дивље депоније, покриће се видео надзором.

– Наиме, сви ми апелујемо, да грађани користе све расположиве ресурсе и понуђене бенефите, међутим неретко се суочавамо са оваквим сликама које нису усклађене са карактеристикама савременог друштва – навео је Станојевић.

Он је замолио грађане, да комунални отпад одлажу на адекватан, прописан начин, како би се средства из буџета која се морају уложити у уклањање депонија, преусмерила на спровођење неких других акција, које би биле од користи за све грађане.