Захваљујући програму ”Еко кампови”, који Градска општина Обреновац у сарадњи са Центром дечијих летовалишта спроводи 12 година уназад, група деце нижих разреда основних школа са територије општине Обреновац, отпутовала је на седмодневну рекреативну наставу на Дивчибаре. Представници Градске општине Обреновац испратили су ученике на бесплатну рекреативну наставу.

Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” Душан Митровић истакао је, да је од почетка текуће године, ово шеста група деце која је отпутовала на бесплатну рекреативну наставу у оквиру програма ”Еко кампови”.

– Када посетимо децу на планинама, увек стичемо исти утисак, да им је тамо лепо, да се лепо друже. У објектима Центра дечијих летовалишта све је подређено деци, такође похвалио бих овом приликом и учитељице, које се на најбољи начин односе према деци – навео је Митровић.

Начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски нагласио је да се деца радују одласку на планине, те да су утисци оних који се враћају са рекреативне наставе, увек позитивни.

Како истичу надлежни, и надаље реализоваће се програм ”Еко кампови” и нове генерације добијаће прилику да бесплатно бораве на планинама Србије.