Представници Градске општине Обреновац посетили су ученике обреновачких основних школа који у оквиру програма ”Еко кампови” бесплатно бораве на Тари. Наиме, реч је о пројекту који реализује Градска општина Обреновац у сарадњи са Центром дечјих летовалишта.

Захваљујући програму ”Еко кампови”, деца нижих разреда обреновачких основних школа већ 12 година заредом имају прилику да бесплатно бораве на најлепшим планинама Србије у смештајима објеката Центра дечјих летовалишта.

У среду, 20. марта једна група деце отпутовала је на бесплатну седмодневну рекреативну наставу на Тару, док је итог дана група деце која је претходних седам дана боравила на овој планини, кренула кући.

Објекти Центра дечјих летовалишта прилагођени су потребама деце и све активности планиране су унапред.

– У нашим објектима стављамо акценат на активности којима би се анимирала деца. Деци је обезбеђен активан одмор, одмор од гужве, градске буке, као и од екрана, мобилних телефона и слично. Реч је о јединственом пројекту у нашој држави, једино Градска општина Обреновац спроводи овакав пројекат. Међутим, трудили смо се да за реализацију овог програма заинтересујемо и друге општине и градове, али за сада једина општина која спроводи пројекат је општина Обреновац – навео је директор Центра дечјих летовалишта Иван Јегоровић.

Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” Душан Митровић нагласио је, да је и овога пута за групу од око 800 ученика нижих разреда обреновачких основних школа, која борави на Тари, организован низ најразноврснијих активности, којима је упоптуњено слободно време малишана.

– У разговору са децом, закључили смо да им је лепо, да би продужили боравак на планини. Поручио бих родитељима малишана, да су деца задовољна расположивим садржајима и храном – рекао је Митровић.

Начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски приликом облиска деце која бесплатно бораве на Тари истакао је, да је задовољство малишана условима који су им понуђени, управо показатељ да је реч о одрживом пројекту.

– Чињеница да су малишани задовољни услугом, као и активнотима које им обезбеђују забаву, али и оним активностима кроз које усвајају нова знања, управо је оно што нам изнова даје снагу да и у будућности наставимо са реализацијом овог програма – навео је Богдановски.