Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Комисијом за безбедност у саобраћају општине Обреновац организовала је трибину под називом ”На матуру без аутомобила”. Трибина је намењена средњошколцима, а један од основних циљева ове трибине је превенција саобраћајних несрећа и то кроз едукацију младих о ризичним понашањима у саобраћају и последицама истих.

Трибина је одржана у великој позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац”, а трибини су присуствовали ученици завршних разреда средњих школа са територије општине Обреновац.

Трибину је посетио и председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић који је овом приликом замолио матуранте, да озбиљно схвате све податке и смернице о којима ће бити речи, те да се у саобраћају понашају у складу са прописаним правилима, како би избегли саобраћајне незгоде и сачували свој и живот других учесника у саобраћају.

Младе је поздравио и начелник саобраћајне полиције Милош Николић и искористио прилику да укаже на значај поштовања саобраћајних прописа, као и на појачану контролу саобраћаја која ће бити спровођена у периоду одржавања матурских прослава.

Градска општина Обреновац и Комисија за саобраћај општине Обреновац узели су учешће у иницијативи коју спроводи Агенција за безбедност у саобраћају, а која се односи на превенцију саобраћајних незгода и поправљање постојеће статистике, када су саобраћајне несреће у питању.

– Све средње обреновачке школе одазвале су се овој акцији, придружиле нам се, драго ми је што је оволики број деце посетио трибину, будући да ће деца овом приликом чути све што је важно да знају о безбедности у саобраћају – навео је председник Комисије за безбедност у саобраћају општине Обреновац Иван Стојић.