Захваљујући реализацији програма ”Еко кампови”, група од око 300 ученика основних школа из Обреновца, данас је отпутовала на планине, Тару и Букуљу. Ученици обреновачких основних школа бесплатно ће боравити у објектима Центра дечјих летовалишта. Представници Градске општине Обреновац и овога пута деци су пожелели срећан пут и лепо дружење.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић овом  приликом подсетио је, да је реч о јединственом пројекту.

– Током марта смењују се групе ученика, који путују на наше планине. Ово је једна од најлепших слика, коју шаљемо из Обреновца. Трудићемо се да одржимо ову традицију, како би и генерације које долазе имале прилику да путују у оквиру програма ”Еко кампови” – рекао је Станојевић.

Директор Дома здравља Обреновац Милош Пековић нагласио је позитивне аспекте боравка деце на планинама, чистом ваздуху и здравом природном окружењу.

– За децу у овом узрасту важно је и развијање социјалне интелигенције. Наиме, деца ће се одвајањем од примарне породице, социјализовати кроз интеракцију са вршњацима и стварати успомене – истакао је Пековић.

Деца ће током боравка на планинама имати низ организованих активности, поред рекреације на чистом планинском ваздуху, за децу су креиране најразличитије забавне активности којима ће употпунити слободно време.