У оквиру програма ”Еко кампови”, који спроводи Градска општина Обреновац у сарадњи са Центром дечјих летовалишта, ове недеље на бесплатну рекреативну наставу на најлепше планине Србије отпутовало је око 500 ученика обреновачких основних школа.

Представници Градске општине Обреновац испратили су ученике на пут и том приликом пожелели им угодан боравак на планинама.

– Овај програм је нешто што нас посебно радује, а реализацијом истог показујемо нашу бригу о младима. Деца ће током боравка на планинама имати прилику, поред рекреације на чистом ваздуху, да стичу нова знања из различитихх области, да се баве спортом, а за креирање оваквих активности задужени су аниматори који их дочекују у објектима, као и њихови учитељи – навео је начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски.

Програм ”Еко капови” Градска општина Обреновац реализује већ 12 година заредом, а овај пројекат подразумева бесплатан седмодневни боравак деце у објектима Центра дечјих летовалишта, који су у потпуности прилагођени потребама деце.